Gult är inte fult

Är det någon mera än jag som fryser? Helt otroligt vad kallt det är i Göteborg dessa dagar. Depper sönder på att internet inte vill samarbeta idag med mig... Dock blev jag riktigt peppad på vägen  till skolan. Vår nya busschafför spelade hur härlig afrikansk musik som helst och han är så trevlig och positiv hela tiden att man inte kan låta bli att älska honom!


Though it not easy


Detta kan du hitta i min mun just nu.


Söndag

Har precis kommit hem ifrån sommarstället som forfarande hålls på att renoveras. Häar kommer lite bilder!


Ett av badrummen

Ifrån övre plan

Ytterdörren

Utanför dörren

Utifrån och in

Bild ifrån båten. Fasaden görs om


Middag






Dags för middag med vännerna


Cee Lo Green

Ja... vad gjorde jag i tisdags? JO! Kollade ut en ny säng:) Vi ska köpa nya sängar och sängavlar här hos mami till i princip alla, blir en uppgradering med 30 cm för mig wihoo...;)

Igår va jag med kära Jossan. Gud vad vi löjlade oss efter allt socker LOVE IT! Darling dags att ses igen snart


Bild från i somras.


I mina öron

16.43

Knepig eftermiddag...
På väg hem ifrån spårvagnen satt två män på en bänk. Den ena säger "fräcka byxor" och den andra "jag föreställer mig dig redan naken" ja.. det var la kul att man fick lite aa höm hmm.. vad ska man kalla det? Ska jag bli glad nu eller vad ville de komma? Aja jag fick ett gott skratt efter jag passerat dem i alla fall haha.

Bacon på vift

Pluggdags... vil ju inte missa skandalprogrammet "Kungarna av Tylösand" Kommer ihåg förra sommaren då jag bodde på det spaet där de festar på kvällarna. ;)

Hm... undrar vart brodern är... han skulle ju hjälpa mig med matten!!

Tisdags-depression

Riktigt dålig dag i dag för mig. Vaknade upp på fel sida och på den vägen har det bara rullat på. Kunde inte vara kver i skolan, då hade jag väl smittat alla med min mini-depression haha. Är dock på mycket bättre humör nu och hoppas på en pigg dag i morgon. Som sagt, vi är alla människor.


I AM NOT A ROBOT


Löngnare

Glömde lägga ut detta igår. Va på stan med Klauraa och fikade. Dock slank vi in en en och annan boutique och jag fick med mig dessa hem ifrån Sally Jones (favvisbutiken) trots att jag lovade att inte köpa något innan New York. Nu ska papi snart gå och rösta och sedan ska vi gå och shoppa... jäklar vad jag är dålig på att hålla löften...


Dessa blir utmärkta att strossa runt på Manhattans gator! De är av ull så för en gångs skull har jag lyckats med ett implsköp!




Hat trick


Ett litet smakprov på en av mina garderobsdörrar. Resten får ni se när hela  rummet är klart!



Finito

Mina garderobsdörrar är klara!:D Är ni nyfikna att se resultatet? ;)

Non plus

Här är två väskor som jag gärna hade velat ha nu till hösten.. men tänker inte inhandla något nytt för att i höst bär det av till New York - en shopping weekend med papi och lillsyrran!

Gucci GUCCI Mulberry MULBERRY

Schedule

Idag har jag ett fullspäckat schema framför mig!

1. Skriva examination om organistation och ledarskap.
2. Fixa tapeterna, lampa och matta till mitt rum (ska inhandlas)
3. Antagligen bio
4. Middag... avec?
5.Kvällen är oplanerad!

Hur ska jag orka göra det första? Kommer sitta och skriva minst 3 timmar... Sedan bär det av till svenska hem och målaren för att köpa tapetklister jippie. Kommer färdigställa garderobsdörrarna idag!

Lekte lite med webben




Aimer

CHIP chip
"Tavlan behöver inte alltid kosta skjortan"

Skor: TopShop 970:-
Ring löv: TopShop 86:-
Örhängen: TopShop 200:- 
Väska: H&M 149:-
Armband: H&M 79:50:-
Halsband: H&M 79:50:-
Klänning: H&M  99:50:- (på rea) 

En sång till Alliansen



Så himla rolig! ALLIANSEN! haha;)

Skolfoto

Imorgon har jag skolfoto, yeye;) Va tycker ni, ska man köra på den klassiska looken som bilden nedan representerar med en work bag eller satsa på fashionabla drag med tunga boots that's the question...Ecole
Tröja: By Malene Birger 2 120:-
Kjol: Lilian Loeb 2 625:-
Strumpor: Christian Dior 3 760:-
Skor: YSL 6 105:-
Väska: Prada 11 450:-

Klänningen på modellen  är French Connection och kostar 1 205:-

Klä dig med minnen

Hur mång gånger har man hört "åh nej inte en till mode blogg". Saken är den att kalla det modeblogg är ett annat namn för galleriblogg. Just det! Mode är så himla mycket mera än kläder, ytlighet och perfektion som många antyder. Folk gnäller över "varför köpa design när man kan hitta likadana på H&M". Varför tror ni man köper designade plagg? Är det som Kissie utnämner det att slippa allla copy cats eller är det att vara konstnär? För mig är mode a och o vet ni varför?
Mode handlar om att uttrycka sig. Visst det är en perfektionistisk fråga i vissa sammanhang med framförallt är det att skapa ett första intryck, en image. Det första killar respektive tjejer lägger märke till hos den andre är vad för skor personen bär sam vad den bär i andra hand. Detta görs omedvetet och förekommer av fall som vill identifiera hurdan personen känner sig och är. Vi klär oss efter känsla och vad vi tycker är snyggt, något som vi  tycker är snyggt har våran hjärna bearbetat i samband med hur vi beter oss och är som personer. 
Som jag sa, vi är alla konstnärer och använder våra kroppar att smycka ut och visa upp för våra medmänniskor.  Ramen som är våran kropp har lika mycket betydelse som själva målningen som representerar vårt inre. En ram som vi omedvetet tycker skär sig mot tavlan skapar en viss obalans och för våra hjärnor att uppleva föremålet som rörigt. Däremot en ram som framhäver tavlan ses vara attraktiv och unik. 

Nu tillbaka till design. Det hör egentligen också ihop med tavelmetaforen. Ibland undrar man varför folk köper löjligt dyra kläder, kläder som man vet enkelt kommer gå sönder, vara svårhanterliga och inte värma kroppen. Då kan vi ställa oss frågan så här: Varför lägga ner hysteriskt med pengar på en tavla som ändå bara häner på väggen och blir solblekt? Jo då svarar många; "det är något jag kommer titta på hela mitt liv och ta mig tillbaka till olika minnen". Vad tror ni kommer fram av detta? Då ska jag förtydliga detta; ett klädesplagg som man spenderat en aning mera pengar på än vad den egentligen kanske är värd är ett föremål vi samlar på oss i mängden. Det finns där för att vi ska minnas våra forna stunder. Dofter sätter sig i tyget som ska återuppliva de bra och dåliga dagar vi passerat. Tänk er själva, en brudklänning är inte bara en klänning. Det är en symbol för en fantastisk dag som inte annat är ytterst minnesrik och värt att spara. en bröllopsklänning "kan man inte" rama in men hade man kunnat det hade det ju blivit en tavla, eller hur? Vi återvänder alltså hela tiden till tavelkonceptet och vad mera kan man säga? En tavla man hänger på väggen samt en klänning du har i garderoben finns där för att representera kvalitéetsfyllda minnen.





Cargo on my mind

Jag är lite sugen på att köpa ett par cargobyxor.... Se hur snyggt det skulle matcha!

Cargo
Kofta: Designers Remix 2 530:-
Cargo: Cargo 100:-
Kängor: All Saints 775:-
Bag: Michael Kors 6 420:-


Måndag...

Jao... Sitter inne i stan och funderar på vad som ska ätas till lunch idag. Har en sån härlig håltimma på 3 timmar med absolut inget att göra... Kan inte gå hem heller:( Hanna är hemma och städar nu, vill inte störa, känns lite nonchalant att laga mat när hon står bredvid och damsuger. Idag kommer jag gå på min första lektion i förarbevis! (Nu snackar vi till båt för er köttbullar om inte fattar;))Wihoooo... allt mer än kul kommer det at bli. Har dock tagit andra kurser på Medborgarskolan som vi ska till, så man är ju lite av en "veteran";).



Kommer ni ihåg den här bilden? Haha


Five Ceasars

Bilder ifrån igår








Vi är så söta vi 5:)


16.14

Nu har jag suttit i 4 timmar och ändrat en massa inställningar på bloggen Pju!:O Dags att klä på sig nu kanske...

La musique d'Iris

Här kommer lite låttips! Jag har verkligen dragit upp alla gamla låter ur askan;)


Riktigt bra låt, kolla på videon med;)

Det är sån't här man ska lyssna på under sommaren!
Bortglömd men ack så skön!

Lalalalallala 

Känns som höst när man lyssnar på denna

Super söt!

It's really Ironic

Energy kick

Olle, tummen upp för dig



Det är det här som kallas musik.


Qu'est-ce que...?

Vaknade för inte så längesedan och kan abslosut inte sluta lyssna på Olle Hedeberg! En jäkligt grym musiker. Mina planer ändrades lite igår. Var ute och åt med Klaura på Tony's men så kände hon sig dålig och begav sig hemåt ist för att vi skulle dra hem till mig och tjöta. Men du får krya på dig darling! No one likes sickness. Nu sitter jag här med lurar i öronen och laddar upp inför dagen som avslutas med en middag hos Adriano. BTW igår blev det skrattfest vid matbordet (nej jag åt inte igen haha) sällskapsdrack med nära och kära och jisses vad vi flabbade. Var en drös med giiiirls här samt family, love the moments when you're loosing it all.


Advice

Jag har precis börjat tvåan och är absolut inte den enda som blivit upplyst att just det här året är det tuffaste under gymnasietiden. Många funderar på hur de ska klara av ett helt år med stress, press och även kunna prestera bra. Som alla andra har man olika slags aktiviteter på dagarna, det sociala samt skolan att placera in i ett välfungerande schema. Jag tror att bästa kombiniationen är kontraster. Man ska kunna skilja på vad som är ens valda liv och vad som "ingår" (dvs skolan). Under vardagarna bör skolarbetet prioriteras. Gör läxor under håltimmor i stället för att ta den där extra fikan. Låt hellre tiden efter skolan kopplas till något annat och ängna de sista timmarna till något underhållande. Helgen ska vara det största kontrastet. Här ska skolan inte ens komma på tanken utan den här tiden behöver man till sitt ego och sina vänner.


Läderinspiration

Wild
Även fast looken innefattar en massa läder, nitar och attityd kan den fortfarande vara sofistikerad!

Blus: By Malene Birger 2 870:-
Jacka: Vivienne Westwood 5 815:-
Byxor: Isabel Marant 14 140:-
Stövlar: Christian Louboutin 17 410:-
Clutch: Alexander McQueen 10 325:-

Kostar det så smakar det, även fast det inte är äkta läder;)

Vad vore livet utan Yoggi?


2 otroligt viktika bilder har precis lagts upp! Nej men seriöst ;)

Har precis käkat lite sent mellis men gott var det i alla fall. Nu är tapeterna till garderobsdörrarna beställda. Kommer ni ihåg för några månader sedan att jag skulle lägga ut bilder på mitt omgjorda rum? Aa, nu är det så att det ännu inte är klart.... Tar lite tid att bestämma sig ju! Mattan vet jag nu hur den ska se ut(Y) Looooovar att bilder kommer men först ska det bara bli klart. Räkna med några veckor... minst. Tjonel-balongen


Safari?

Cartier
Är det inte härligt? Om jag ser militärgröna plagg kopplar jag det till armén och till safaris, speciellt om det matchas till sandfärgade plagg! Men nu övergår vi från djungeln till haute couture.

Skjorta: Elisabeth and James 1 780:-
Jacka: Balmain 30 350:-
Byxor: Sandro Poetique 2 145:-
Skor: Jeffery Campbell 1 270.-
Väska: Tylie Malibu 5 930:-
Armband: Tory Burch 3 270:-
Klocka: Cartier 60 885:-
Halsband: 3.1 Phillp Lim 4 760:-

Är er dröm att äga en Cartier klocka?


Femenin känsla

Sjung ut!
I år är en av de största trenderna att återgå till 50-talet då man hade stilrena power-klänningar. Jag tycker det är helt underbart med dessa klänningar med långa handskar till och klassiska pumps samt strama håruppsättningar. Hela outfiten blir otroligt kvinnlig och elegant.

Klänning: Diane von Furstenberg 18 520:-
Jacka: Msgm 6 435:-
Skor: Brian Atwood 7 635:-
Väska: Lanvin 26 100:-
Skärp: Forever21 165:-

Klänningen på modellen går att hos på Nordstrom

B L A C K for le hiver

Four black ones

Om jag nu gjorde ett collage med jackor i årests mode-färg är det väl inte mera än rätt att framhäva ytterklder i den hederliga svarta tonen!

Jacka i svart päls: Matthew Williamson 14 685:-
Kappa: Balmain 43 360:-
Jacka i brun päls: Isabel Marant 33 500:-
Jacka i dun: Moncler 7 040:-

Looks har kommit till iristasevski.blogg.se !!!

Nu har jag samlat alla outfits i en ny kategori - Looks. Där kan ni hitta ALLA collage!






Jack-hjälp!

Jag är på jakt efter en ny höst/vinterjacka. Har redan en i päls ifrån Custo Barcelona, men vill ha något mera... vad ska man säga vardagligare.

Jag gillar verkligen Swiss-Chirs men det liknar kanske en skidjacka mera?

För mycket skidjacka?

Näsduksattack

Nu har nästan hjärnan kokat över av mode! Nej jag skojade bara, inget kan får mig på dåligt humör om jag sitter med det jag älskar, kläder skor accesoaren, väskor...

Vad har ni för er? Själv sitter jag med näsduk i ena handen och datormus i andra. Har inga spikade planer för idag men något ska göras, det är med basta! Hoppas det blir shopping, hihi


Myskläderna på förstås!

Hiver 2010


Hiver en Suéde
L'anxiété camel couleur.

Höstens allra underbaraste jackor i camel! Våga satsa på något unikt.

(Börjar ifrån vänster)
Jacka i vit ull: Catherine Malandrino 4 945:-
Jacka med korta ärmar: Lover 4 435:-
Jacka i mörkare brunt: Woolrich 14 770:-
Jacka med stor ljus päslkrage: Alexander Mcqueen 34 130:-
Jacka med spännen: Mulberry 12 720:-
Jacka leopard: Mulberry 32 715:-
Jacka med dubbla knappar: Diane von Furstenberg 2 955:-
Jacka lång enfärgad kappa: MaxMara 7 810:-
Jacka cape: Lounge Lover 1 600:-
Jacka kappa med mönster: Missoni 21 990:-



Svart+Vitt+Brunt=Hösten 2010

Moi, Viktor & Rolf
Nu kör vi med endast Viktor & Rolf från topp till tå! Men i och för sig väljer ni strumporna, eller blir det barfota? ;)

Top: Viktor & Rolf 5 705:-
Jacka: Viktor & Rolf 14 720.-
Byxor: Viktor & Rolf 5 125:-
Skor: Viktor & Rolf 5 125:-
Clutch: Viktor & Rolf 3 800:-
Parfym: Viktor & Rolf 765:-
Hanskar: Viktor & Rolf 1 295:-
Skärp: Viktor & Rolf 1 350:-

Den silvriga jackan är min

Under sommaren och ända fram tills igår har dessa outfit-collage legat på hyllan. Nu har jag plockat fram min kreativa sida och lekt konstnär med klädesplagg som färg. Till vilken nytta? Ni får låtas inspireras!

J'ai des difficultés à choisir
Vänster sida

Klänning: Jason Wu 20 175:-
Jacka: DAY Birger et Mikkelsen 4 435:-
Stövlar: Miu Miu 7 235:-
Väska: Lanvin 12 285:-
Handskar: Pierotucci 615:-

Höger sida

Klänning: Diane von Furstenberg 7 235:-
Jacka: Balmain 100 405:-
Ballerina: D&G 580:-
Väska: Prada 7 530:-


Accesoarer för händerna

Synd att man bara har 10 fingrar.

On my finger
Ring vovve: Betsey Johnson 370:-
Ring skull: Alexander McQueen 2 885:-
Ring trä: Anna Sheffield 1 590:-
Ring orm: Aurélie Bidermann 1 120.-
Ring guld- "draperi": Solange Azagury Patridges 46 015:-
Ring pussmun: Solange Azagury Patridges 10 955:-
Ring elefant: Paul & Joe 1 205:-
Ring diamond skull: Betsey Johnson 400:-
Ring hjälm: Aurélie Bidermann 9 205:-
Ring blå sten: Kara by Kara Ross 1 110.-
Ring morot: Solange Azagury Patridges 40 900:-
Ring uggla: http://dorothyperkins.com 84:-
Ring klo (inåt): Dominic Jones 4 555:-
Ring klo (utåt): Dominic Jones 5 770:-
Ring nyckelpiga: Solange Azagury Patridges 21 765:-
Ring fågel: Solange Azagury Patridges saknar pris...
Handskar svarta: Dominic Jones 6 375:-
Handskar rosa: Dominic Jones 6 375:-

Min favorit är den blåa stenen ifrån Kara by Kara Ross. Ibland är stilrent och robust tillräckligt och gör hela looken fräsch. Sedan kan man ju inte låta bli att förälska sig i de originella skapelserna i form av dödskallar, hjälmar, morötter ja allt. Ska jag välja en crazy ring hade det nog blivit någon av Solange Azagury Patridges. Jag älskar hur hon gör unika smycken med 18K guld och diamanter. Solange har designat för bland annat Carrie i SATC men även andra stora kändisar som Victoria Beckham och Jennifer Aniston.

Vilken är er favorit?


Faux Fur

Faux Fur
Blus: Marc Jacobs 4 345:-
Jacka: Marni 12 890:-
Kjol: Alice and Olivia 2 410:-
Strumpor: Dsquared2 950:-
Stövlar: Chloé 9 460:-
Väska: Miu Miu 10 190:-
Ring: Solange Azagury Patridges 14 460:-
Armband: Alexander McQueen 4 090:-

Även fast den här outfiten var vär påkostad kan det vara en urläcker grund till något av en billigare variant!

Mumma!



Vet ni vad? Jag älskar Marabou-Frukt & Mandel!

Idag var första dagen i skolan för den här veckan och jag tror det blir den sista. Kände mig som ett levande lermonster som gick runt och snorade i korridorerna.... Blir nog en dag med film imon med, wow vilken variation;)

En aning frånvarande


Bild från i somras!



Nu har jag legat sjuk här hemma några dagar, så himla trist! hatar när man inte är kapabel att göra något. Kroppen känns som en enda stor säck med potatis. Under tiden jag varit hemma har jag knappt gjort något vettigt. Undantag för idag då jag skrev en artikel i svenskan. En krönika om något speciellt... hm undrar vad det kan vara;) Haha, den här gången är det inte relatarat till kläder, men det är en trend. Nyfikna?

Så här har min helg sett ut:

Fredag: NRJ in the park med Noooorisen
Lördag: Kopplade av på dagen och mötte Nooooor på kvällen. Senare gick vi till condeco med I och A efter det bar det hem till mig oh vil skvallrade en massa, superkul jour!
Söndag: Nooor sov hos mig från lördag och vi hade SATC-maraton som jag sedan fullföljde dagen efter eftersom jag var hemma sjuk.

Mer än så har jag inte gjort:) Men detg var rätt skönt att få vara hemma lite extra och bara vilat mig. var dock med papi och kollade möbler. Eftersom vi ska byta ut en del prylar är detg inte mera än kul att springa runt i affärer! hihi Born as a shopaholic!


RSS 2.0